Terugblik carnavalsoptocht 2020

Wat was 2020 een bijzonder carnavalsjaar. Hoe vaak wordt de optocht afgelast? Hoe vaak is er dan toch een optocht op dinsdag? Hoe vaak komt de gehele gemeente naar Den Haaykaant om deel te nemen aan de optocht? Nooit, tenminste tot dit jaar. Dit jaar waren er veel krachten die invloed hebben uitgeoefend op het Haaykaantse carnaval. Natuurlijk de windkracht in de negatieve zin, maar de kracht van de organisatie in de positieve zin.
’s Middags kwam de zon door en werd het een prachtige dag op een prachtige locatie.

Uiteindelijk was er een recordaantal van 47 deelnemers. Deelnemers, van jong tot oud, van Haaykaanter, Faant, Potteschijter tot Moaneblusser, van ervaren tot debutant, moeten hebben genoten. Niet alleen het samenvoegen van de optocht was bijzonder, maar natuurlijk ook daarmee het samenvoegen van de jurybeoordelingen. Zo konden de winnaars uiteindelijk zeggen dat ze de kampioen van de gehele gemeente zijn geworden. Al was dit jaar het winnen van ondergeschikt belang en was iedereen vooral blij dat er uiteindelijk een optocht was. En van die optocht van het publiek de werkelijke winnaar.

Onderstaand een overzicht van de winnaars van de verschillende categorieën:

Jeugd: C.v. de Ruifjes
Individu: Lollifaantje
Duo: C.v. de Vijfkus
Groepen: C.v. Ginnekaans
Wagen B: C.v. de Aopekoppe
Wagen A: C.v. Oke
Publieksprijs: C.v. Oke

Het complete overzicht is te vinden op de Facebookpagina van Stichting Raamsdonkse Karnaval. Daar zijn ook zeer veel foto’s, fimpjes en terugblikken te vinden. Waaronder ook enkele gemaakt met een drone.

Naast de optocht stond op dezelfde dag ook de afsluiting van de carnaval op het programma. Deze keer in ut Faantenlaand. Na een wandeltocht met een groot aantal deelnemers van Raamsdonk naar Raamsdonksveer werd dat ook een bijzonder moment met veel vuurwerk, licht en geluid. Met recht een knallend einde. Dat was carnaval 2020 en wat voor een carnaval.

Inmiddels zijn de wagens weer afgebroken, is de kleding weer op zolder, de confetti voor een groot deel uit de tuin gewaaid en ook de verkoudheid weer onder controle. Tijd om ook terug te kijken.

Dat zullen ook prins Pluimke en prinses Fenna doen en ze zullen concluderen dat het een voorrecht was om deze bijzondere carnavalseditie Den Haaykaant te mogen besturen.

Via deze weg wil de SRK de deelnemers, sponsoren, vrijwilligers, medeorganisatoren (Carnavals Organisatie Raamsdonksveer en Gemeente Geertruidenberg) en met name ook de inwoners van Raamsdonk bedanken voor hun medewerking, geduld en inzet op welke manier dan ook.

« van 4 »