Nieuws van de SRK: Verkeersmaatregelen i.v.m. de carnavalsoptocht van Raamsdonk

Ook dit jaar heeft de carnavalsoptocht van Raamsdonk veel deelnemers en hopelijk ook veel publiek.
Het merendeel van de deelnemers bouwt een grote wagen en hebben dus ruimte nodig om als geheel en op tijd op de startlocatie te komen. Het publiek, maar zeker ook de bewoners, willen veilig en zo ver en lang als mogelijk de locatie bereiken. Al met al een puzzel met veel randvoorwaarden die ieder jaar weer gelegd moet worden. Dit jaar is al in een vroegtijdig stadium met de gemeente overlegd en zijn ook de opmerkingen van de bewoners meegenomen in het overleg. Met als doel om tot de veiligste en best mogelijke oplossing te komen. Wij, dus de SRK en de gemeente, denken dat dat gelukt is en dat daardoor ook de benodigde vergunning verleend is.

Het plan ziet er qua verkeersmaatregelen als volg uit:
• Al het doorgaande verkeer (dus het verkeer dat niet in Raamsdonk hoeft te zijn maar bijvoorbeeld van R’veer naar ‘s Gravenmoer wil, of van Waspik naar Oosterhout) wordt vanaf 07:00 omgeleid via Kerklaan-Achterste Dijk en Zijlweg.
• Tussen 07:00 en 11:00 is het grootste deel van Raamsdonk bereikbaar via de noord-kant. Grof gezegd via de wijk “De Maasroute” en de Molenstraat. Op het kruispunt van de Molenstraat-Schansstraat-Stationstraat zullen verkeersregelaar de periodieke doorgang verzorgen naar de Parallelweg en wijk de Sluisakker e.d.. Vanuit Waspik is er doorgang tot het genoemde kruispunt. Het centrum van Raamsdonk is dan NIET bereikbaar via het Gat en de Lange Broekstraat.
• Vanaf 11:00 wordt ook de toegang bij de Baljuwstraat afgesloten, evenals het kruispunt Molenstraat-Schansstraat-Stationstraat. Hierdoor is het niet meer mogelijk met de auto straten van en grenzend aan de route te bereiken. Dit omdat vanaf dat moment de wagens zich gaan verplaatsen naar de opstelplaats rondom het Kerkplein.
• Tussen 16:00 en 19:00 gelden dezelfde maatregelen als tussen 07:00 en 11:00.
• Voor de hele dag geldt er een parkeerverbod op de route en zijn verder de normale parkeerregels van kracht MITS anders aangegeven via tijdelijke borden.

Ten overvloede vragen wij begrip voor deze broodnodige maatregelen