Heel Den Haaykaant Lacht 2020

Deze terugblik op HDHL 2020 begint met de clou, het was werkelijk waar een gezellige, drukke, humoristische, gebroederlijke en dus succesvolle editie. Als dit de opwarmer is voor de carnavalsdagen komt het zeker goed komende weekend.

Heel Den Haaykant Lacht (HDHL) wordt inmiddels een aantal jaren georganiseerd door de SRK. Dit jaar weer in de Zeven Zusters in het hart van Den Haaykaant. Inmiddels is het duidelijk dat het niet de traditionele sauwelavond is. Het is een avond vol amusement. Van sauwelaars, muziekacts en ander vermaak. Met als doel iedereen een leuke avond of middag te laten beleven. En dat is ook dit jaar weer gelukt.

De vrijdagavond is zo’n beetje een opstartavond. Gelukkig nemen ook veel niet Haaykaanters de moeite om naar Den Haaykaant te komen voor een avondje plezier. Zo waren o.a. de raad van Faantelaand, Potteschijterslaand en de gemeenteraad aanwezig.  Die laatste raad werd ook regelmatig op de hak genomen. Zo werd er even fijntjes aan gememoreerd dat Raamsdonk wel op de politie agenda moet blijven.  “Willen jullie wel een bietje uitkijken mee uit oew dak gaan?” zei Nick Fleischmann. “Ze komen hier bij het Ontmoetingscentrum nog een miljoen tekort, dus ik weet nie in hoeverre ge veilig zit”. De sfeer was goed en beloofde veel goeds.  Na het openingswoord van Prins Pluijmke d’n Blusser ging de avond van start.

De avond werd geopend door Lois Rutters, Mike Hofkens en Roy van Dongen. Zij bezongen de carnaval zoals het is in al zijn glorie. “Het is dan wel vanalles maar hygiënisch is het niet”.
Sauwelaars (op non alfabetische volgorde): Sanne Broeders, Ruud de Vetter, Ad van Steyn, Piet Vegers, Alex Wintermans en Nick Fleischmann.
Muziek van DJ Slinger, Het Haaykaant Trio, Dennis van der Stelt en natuurlijk de Haaykaantse  blaaskapel GHUNVM
Brabantse nachten zijn lang en dus liep de avond wat uit. “Geen probleem” zei presentator Marcel Timmermans, “dan ga ik gewoon recht na het sauwelen naar de zwemles mee ons An”.
Een prijsuitreiking was er niet, al ging Ad van Steyn er wel vandoor met de ADrem-prijs en de Drie Kernen Cup.

Foto’s vrijdagavond:

« van 71 »

De zaterdagavond was al op voorhand stijf uitverkocht. Zo’n beetje alle CV’s van Den Haaykaant waren binnen en lieten dat merken ook. Prins Pluimke d’n Blusser en de Raad van Spuit 11 zaten wederom parmantig achterop het podium en beleefden een geweldige avond.

Wederom werd de avond geopend door Lois, Mike en Roy.
Op deze avond was er een andere bezetting in de sauwelton. Sanne Broeders, Piet Vegers en Alex Wintermans  werden afgewisseld door Stijn van Achterberg en Jorlan Manders. Ad van Steyn, Ruud de Vetter en Nick Fleischmann maakte het lijstje compleet.
Muziek van wederom GHUNVM, Dennis van der Stelt en het Haaykaant Trio. Ook was Muchos Begaoijos van de partij.
DJ Slinger had een interactieve en multimediale muziek-quiz. Na wat opstartproblemen (“Wè is het wachtwoord van de WiFi?”), kon de hele zaal meespelen op de smartphone.
Mooiste compliment van de avond kwam van sauwelaar Jorlan Manders (Uit de Mortel in Oost-Brabant). “Ik heb nog nooit zoiets gezien. Een zaal vol met jong en oud waar ze zó ontiegelijk veel van carnaval houden dat ze het ene moment op de tafels staan te springen en het volgende moment het kunnen opbrengen om weer naar een sauwelaar te kunnen luisteren. Kippenvel”.
Wederom was er geen prijsuitreiking, al ging Ad van Steyn er wel vandoor met de Beste KOOP van de consumentenbond 1994 en de Horse d’Oeuvre Award.

Foto’s zaterdagavond:

« van 15 »

De zondagmiddag was speciaal voor de ouderen van het dorp. En dat voor de eerste keer, maar gezien het publiek een prachtig en waardevol begin van een nieuwe traditie. Carnaval is van en voor iedereen, van jong tot oud! Dat laatste bleek ook wel want de complete jeugdraad, onder aanvoering van prinses Fenna d’n eerste, was deze middag aanwezig.
De sauwelaars van deze editie van HDHL kwamen nog één keer in de ton. Ruud de Vetter, Ad van Steyn, Piet Vegers en Stijn van Achterberg hebben de mensen nogmaals laten lachen.
Zoals Ad van Steyn zei: “vanavond zit ik een keer niet als enige in de deeltaxi als ik naar huis ga”.
Sophie Blom – van Strien kwam met een speciale Haaykaant editie van het spel Petje Op Petje Af, en sloot af met een pakkende rijm, met de wijsheid van haar Tante Cor in gedachte. “Agge altijd maar neeje zegt komt er nooit iets van de grond, ge moet mekaar een bietje helpen”.
Muziek was er van GHUNVM, het Haaykaant Trio en niemand minder dan Gerrit Uittenberg!
Ook nu was er geen prijsuitreiking, al ging Ad van Steyn er wel vandoor met een ADison en ADvies prijs. Al met al ging hij er met een volle container aan ijzerwerk vandoor. Dat heeft alles te maken met het feit dat hij afscheid neemt van het sauwelen, na die jaren vindt hij het mooi geweest.  Zijn dochter Amy zal het stokje overnemen.

Toch was niet Ad van Steyn de grootste winnaar van het weekend. Dat waren wij allemaal, de gemeenschap van Den Haaykaant die het meer dan geweldige evenement Heel Den Haaykaant Lacht beleefde zo als het bedoeld was.

Foto’s zondagmiddag:

« van 15 »