Terugblik prinsenbal Den Haaykaant 2022

Cv de Kloempestoepers trappen carnaval 2022 af en presenteren zich als Prins Joris d’n Ongeslepene en de raad van Elftal. Zoals meteen duidelijk is geworden uit de gekozen benaming is het thema wat de Kloempestoempers hebben gekozen voor dit jaar: voetbal. Het aanwezige publiek was op voorhand al warm gemaakt om ook in dit thema te verschijnen op het prinsenbal. En daar werd goed gehoor aan gegeven.

Op vrijdag de 11e van de 11e was er als opwarmer de verkiezing van de jeugd leutvorst van Den Haaykaant. Dit jaar waren er maar liefs 5 deelnemers en kanshebbers. Roan, Teun, Marit, Mats en Thijmen waren allen enthousiast om de jeugdraad aan te voeren de komende carnaval. Na een voorbereiding op de basisschool en een presentatie en een wedstrijdelement op de avond zelf was het uiteindelijk Teun Honcoop die tot jeugdprins Prins Teun d’n Irste is benoemd. Na een aantal jaren een prinses te hebben gehad is het dus dit jubileumjaar weer een jongen die de eer van de Haaykaantse jeugd hoog houdt.

Al een langere tijd is het in Den Haaykaant zo dat de raad van elf ieder jaar in een ander thema verschijnt met ieder jaar een ander persoon in de rol van prins van Den Haaykaant. Na vier jaar een raad van elf te hebben gehad die gevoerd werd door cv de Taptrappers is het vanaf dit jaar de beurt aan cv de Kloempestoempers. Sinds enkele jaren wordt op het Prinsenbal de raad van elf met prins en assistent gepresenteerd. Deze avond is inmiddels met recht de aftrap van het carnavalsseizoen. In de weken voorafgaand aan het prinsenbal wordt er door middel van filmpjes en posts op social media de groep geïnteresseerde mensen stap voor stap voorbereid op de onthulling van de nieuwe raad en prins. In de lijn hiervan vliegen de kaartjes voor het Prinsenbal de deur uit. En loopt de carnavalskoorts steeds verder op.

Zo ook afgelopen zaterdag. Cafe De Schipper was tot de nok toe gevuld toen om elf over elf dan eindelijk het niet langer nodig was om het geduld te bewaren. Na wederom een hilarisch introfilmpje werd Jordy van Strien gepresenteerd als nieuwe prins van Den Haaykaant. Hij doet dat onder de naam van Prins Joris d’n Ongeslepene, wat een verwijzing is naar het soms iets wat ‘botte’ karakter. De gehele carnaval zal de raad van Elftal, samen met scheidsrechter Van Strien en VAR Buijks aan de zijde van de prins het carnavalsgevoel van Den Haaykaant uitdragen en versterken.

Al met al lijkt Den Haaykaant klaar voor het carnavalsseizoen na deze geslaagde aftrap.