Nieuws van de SRK 

De afgelopen periode zijn er weer enkele carnavalszaken in Raamsdonk (op den Haaykaant) verder uitgewerkt. 

Zo is na een verkiezing inmiddels duidelijk geworden met welk motte Den Haaykaant carnaval 2023 in gaat. Het motto is geworden:  ‘Laot ons maor schoive’. 

Een motto waar ongetwijfeld weer veel ideeën kunnen worden aan gekoppeld. 

Om het motto meteen toe te passen maakt de SRK bekend dat het  44-jarig jubileum weekend één week wordt opgeschoven. Dat betekent dat in het weekend van 17 & 18 december Den Haaykaant het jubileumfeest gaat vieren. 

Het laatste nieuwsfeit betreft de presentatie van het carnavalsmonument. Afgelopen vrijdag is in een goed gevulde zaal van de Zeven Zusters het ontwerp van het monument gepresenteerd door de commissie. Deze commissie is al een hele periode bezig plannen met betrekking tot het monument te maken, te bespreken en om te zetten in concrete acties. Inmiddels is het zo ver dat er van het reeds lange tijd bestaande 2D ontwerp van het Haaykaanterke een 3D model en ontwerp is gemaakt en dit werkelijk uitvoerbaar is. Het monument zal op de rotonde worden geplaatst en een binding krijgen met de vier ‘hoeken’ rondom de rotonde. Het hele jaar door zal er een verwijzing zijn naar de verschillende (carnavals) seizoenen. Het plan is compleet en besproken met omwonende, gemeente en uitvoerende partijen. Een belangrijk uitgangspunt is dat het monument een monument is van, door en voor alle Haaykaanters en Raamsdonkers. Vanaf nu gaat er echt gewerkt worden aan de uitvoering van het monument. Wanneer het monument wordt onthult is nog niet bekend maar zal zeker in een later nieuwsbericht bekend worden gemaakt.